Skip to content
Politică

Tragedie evitată la mustață: o mină de război, cât pe-aci să lovească două vapoare în Deltă FOTO

shutterstock.com
" "

O tragedie a fost evitată la mustață: două vapoare au fost cât pe-aci să lovească o mină de război în Delta Dunării.

Este vorba despre o mină germană plutitoare, datând din Al Doilea Război Mondial. Mina a trecut razant marți dimineață, în jurul orei 11, pe lângă vaporul Poliției de Frontieră, de la Ceatalchioi (pe brațul Chilia), pe care a fost la un pas să îl arunce în aer. Aceeași mină și-a continuat drumul pe Dunăre, chiar pe lângă vaporul lui Sorin Ovidiu Vîntu (în prezent încarcerat în Penitenciarul Rahova), și a ajuns apoi pe malul ucrainean, scrie Cetățeanul.net.

" "
" "

Localnicii susțin că polițiștii nu au luat nicio măsură ca să izoleze locul sau să avertizeze celelalte nave care navigau pe Dunăre.

O oră mai târziu, când au sosit și geniștii, un catamaran a trecut pe Dunăre. Valurile iscate au smuls mina de pe mal, care s-a îndreptat direct spre Poliția de Frontieră. După momente de mare încordare, mina a trecut la numai un metru de polițiștii care asistau încremeniți și spectatori la trecerea minei, pe lângă vasul lor și apoi pe lângă acela al lui Sorin Ovidiu Vîntu, aflat la zece metri în aval de al Poliției, mai relatează publicația citată.

Vedeți AICI imagini de la fața locului.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *