PSnews

Ultima Oră

Tragedie în Afganistan: atentat cu peste 100 de victime

publika.md

O tragedie s-a produs sâmbătă în Afganistan: un atentat s-a soldat cu peste 100 de victime (atât morţi, cât şi răniţi).

Cel puțin 20 oameni au fost uciși și 87 au fost răniți în trei explozii produse sâmbătă la Kabul, la o ceremonie funerară pentru o victimă a ciocnirilor violente dintre poliția afgană și protestatari, produse cu o zi în urmă, relatează Agerpres, citând Reuters.

La funeralii erau prezente înalte oficialități, inclusiv premierul afgan Abdullah Abdullah și ministrul de Externe Salahuddin Rabbani. Abdullah a scris pe contul său de Twitter că este „bine, sănătos”. Și șeful diplomației afgane a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj în care anunța că nu a avut de suferit. „Teroriști sălbatici au transformat ceremonia funerară a fratelui nostru martir Salem Izedyar într-un alt câmp al morții”, a transmis Rabbani pe Facebook.

Bărbatul ucis în protestele de vineri se numea Mohammad Salem Izedyar și era fiul vicepreședintelui Senatului afgan. Salem a fost ucis în timpul manifestațiilor de vineri după ce poliția a deschis focul mai întâi în aer, apoi în direcția mulțimii care a umplut străzile Kabulului pentru a protesta față de atentatul de miercuri, unul dintre cele mai grave din ultimii 15 ani și care s-a soldat cu 90 de morți și aproape 500 de răniți.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi