Skip to content
Politică

Tragedie în Afganistan: Mai mulți militari români au fost răniți

reporterntv.ro

Conflictul din Afganistan produce noi victime, iar duminică au fost răniți patru militari români. Potrivit primelor informații, a fost vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat peste care a trecut mașina în care se aflau militarii.

Ministerul Apărării Naționale a informat că militarii sunt în stare stabilă și primesc îngrijirile medicale, transmite antena3.ro.

Redăm mai jos comunicatul MApN:

 

„Patru militari din Batalionul Protecția Forței „Rechinii Albi” au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *