Skip to content
Politică

Tragedie în Londra. Theresa May califică incidentul drept: atac terorist

Mondo News

Situație cumplită în Londra.O mașină a lovit cel puțin peste 10 pietoni în fața unei moschei. Suspectul a fost deja arestat de către autorități.

Se pare că o dubiță a intrat, luni, în credincioșii care ieșeau dintr-o moschee londoneză. O persoană a murit pe loc, iar mai multe au fost rănite. Premierul Theresa May a calificat acest incident, drept un: „posibil atac terorist,” iar cea mai mare organizație musulmană britanică a afirmat că este un act deliberat de islamofobie în timpul Ramadamului. Șoferul a fost inițial, imobilizat de civili, după care a fost dat pe mâna poliției.

Premierul Londrei, Sadiq Khan a spus în această dimineață că  “oribilul atac terorist” a lovit londonezi nevinovați care se rugaseră în sfânta lună a Ramadanului.

L a rândul său, Mohammed Shafiq, șeful organizației musulmane, Fundația Ramadanului, a  a condamnat „atacul rau intentionat”. Mohammed Shafiq a mai anunțat că  „In cazul in care se confirma ca acesta este un atac deliberat, atunci trebuie sa fie considerat un act de terorism.”

Asociația musulmană de apărare a Drepturilor Omului, Cage, denunță vehement „cresterea galopanta a islamofobiei” si indeamna la calm, potrivit hotnews.ro

Acest incident cumplit are loc fix în perrioada Ramadanului, perioadă în care musulmanii practicanti se roagă în moschei după căderea nopții și vine după alte două atacuri comise anul acesta la Londra, comise de islamiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *