Skip to content
Politică

Tragedie în lumea diplomaţiei: un consul al României a fost ASASINAT

O tragedie s-a produs, duminică, în lumea diplomaţiei: un consul al României a fost ASASINAT. Aflaţi mai multe detalii în cele ce urmează.

Este vorba despre consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, care a fost asasinat duminică în locuința sa din capitala țării, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador, relatează Agerpres.

Potrivit sursei, „corpul victimei a fost găsit cu un căluș în gură”.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii a adăugat că „deocamdată” nu se cunosc motivele crimei și circumstanțele în care a avut loc și că procurorul Unității speciale pentru omucideri „se află în continuare la locul tragediei”.

Este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an.

La 26 mai, consulul onorific al Panama în El Salvador, Carlos Armando Lemus, a fost găsit fără viață în interiorul unei mașini pe o arteră a capitalei.

El Salvador se confruntă cu o recrudescență a violențelor care între 1 ianuarie și 13 iunie 2016 au costat viața a 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC).

Grupările criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 și altele cu influență mai redusă sunt acuzate că mențin un indice de criminalitate ridicat, astfel că această țară situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *