Skip to content
Politică

Tragedie în lumea literară: scriitor și lector universitar, ÎNECAT la mare

MySafeCalifornia.org

O tragedie s-a petrecut în acest sfârșit de săptămână în lumea literară: un scriitor și lector universitar s-a ÎNECAT la mare.

Un bărbat de 43 de ani, din Constanţa, s-a înecat sâmbătă în mare. Ulterior, salvatorii au aflat că este vorba de Mircea Ţuglea, redactorul-şef al revistei „Tomis” şi lector universitar la Universitatea „Ovidius”, din Constanţa.

Mircea Ţuglea se afla sâmbătă pe plaja Modern din Constanţa şi a intrat în apă. La un moment dat, cel mai probabil a fost prins de un curent şi tras în jos. Martorii spun că scriitorul a început să facă semne cerând disperat ajutor, iar oamenii au făcut un lanţ uman pentru a ajunge la el, dar a fost prea târziu, informează Mediafax.

Salvamarii au reuşit să îl scoată din mare şi au început imediat manevre de resuscitare, timp de aproape 50 de minute, însă nu au reuşit să îl readucă la viaţă pe bărbat, iar medicii au declarat decesul.

Acesta este al 19-lea caz de deces de anul acesta înregistrat pe litoralul românesc.

Născut la Tecuci (Galaţi), Mircea Ţuglea a fost poet, publicist şi critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *