Tragedie în Nepal. Cel puțin 18 oameni au murit după ce un avion a derapat de pe pistă în Kathmandu

Sursa foto: Pexels

Cel puțin 18 persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni a derapat miercuri de pe pistă în capitala nepaleză Kathmandu, potrivit oficialilor locali. 

O persoană a supraviețuit accidentului Saurya Airlines, a precizat Autoritatea Aviației Civile într-un comunicat.

Toate cele 19 persoane aflate la bordul avionului erau angajați ai transportatorului, potrivit poliției. Imaginile de la poliția din Nepal au arătat fum gros ieșind din aeronava în flăcări de pe pista aeroportului.

Aeronava s-a prăbușit pe pistă în timp ce decola din Kathmandu spre Pokhara în jurul orei locale 11 a.m. miercuri, a declarat pentru CNN Gyanendra Bhul, un ofițer de informații de la Aeroportul Internațional Tribhuvan.

Bhul a adăugat că aeronava se afla pe drum în scopuri de întreținere tehnică. Cel mai recent accident evidențiază încă o dată pericolele călătoriei cu avionul în Nepal, o țară adesea menționată ca fiind unul dintre cele mai riscante locuri pentru a zbura din cauza terenului său muntos.

Țara himalayană, care găzduiește opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume, inclusiv Everestul, are un record de accidente aeriene.

Anul trecut, în Nepal a avut loc cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani, când cel puțin 68 de persoane au murit în urma prăbușirii unui avion Yeti Airlines în apropierea orașului Pokhara.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: