Skip to content
Sport

Tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României va avea loc marţi

News.ro
" "

Casa Fotbalului găzduieşte, marţi, de la ora 12.00, tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, informează FRF, citat de news.ro.

Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorţi, echipele participante fiind repartizate astfel:

" "
" "

URNA A

 1. UNIVERSITATEA CRAIOVA;
 2. AFC ASTRA;
 3. AFC BOTOŞANI;
 4. SC FC FCSB SA;
 5. AFC CHINDIA TÂRGOVIŞTE;
 6. AFC TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE;
 7. AFC FARUL CONSTANŢA;
 8. CS GAZ METAN MEDIAŞ;
 9. ACSM POLITEHNICA IAŞI;
 10. SC DINAMO 1948 SA;
 11. FC PETROLUL PLOIEŞTI;
 12. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ;

URNA B

 1. AFC UTA ARAD;
 2. ACS VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU;
 3. ACS ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA;
 4. AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAŞI.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri).

Avertismentele (cartonaşele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiţii, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidenţă a (avertismentelor) cartonaşelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13.30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *