Skip to content
Politică

Traian Băsescu a găsit vinovatul pentru atentate: Nu Hollande este de vină, ci…

Invitat sâmbătă seara în emisiunea Lumini şi umbre, moderată de jurnalistul Dan Andronic la la B1 Tv, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre cine poartă vina pentru atentatele ISIS din Europa din ultimul timp, dar si despre problema refugiaților pe care fostul șef al statului o vede ca pe o problemă foarte mare pentru viitorul continentului nostru.

Traian Băsescu este de părere că nu oamenii politici sunt responsabili pentru faptul că teroriștii grupării islamiste ISIS au reușit atacurile de la Paris, ci serviciile de informații.

La ce pretentii au serviciile de informatii occidentale, ca si cele romanesti, trebuiau sa intuiasca faptul ca se va incerca comunicarea printr-un canal de comunicare greu de de criptat. Turcia si Israelul a transmis avertismente ca vor fi atentate la Paris. Ceva nu a functionat nici in ianuarie cand o redactie intreaga a fost aruncata in aer. Ceva este in neregula. Operatiunea in sine, operatiunea care a avut loc la Paris, este o operatiune pe care serviciile secrete trebuiau sa o previna, nu Hollande, ca nu Hollande (președintele Franței, n.r.) sta sa previna teroristi„, a explicat Băsescu.

De asemenea, fostul șef al statului a adus în discuție și problema refugiaților, expunând situația acceptării lor în Europa ca pe una gravă pentru cultura și siguranța continentului nostru.

Este clar ca Europa va duce acest razboi fara menajamente. Problema este daca avem acum curaj sa spunem deschis ce fel de Europa vrem sa avem peste 30 de ani? O Europă islamizata sau o Europa crestina? Eu cred ca este fundamental sa avem un raspuns la această intrebare„, a conchis Traian Băsescu.

 

1 comentariu la “Traian Băsescu a găsit vinovatul pentru atentate: Nu Hollande este de vină, ci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *