Skip to content
Politică

Traian Băsescu află, azi, care sunt probele împotriva sa în dosarul de șantaj

Cei doi avocaţi ai lui Traian Băsescu sunt aşteptaţi luni, la prânz, la Parchetul General pentru a studia materialul probator al procurorilor în dosarul în care clientul lor este acuzat de şantaj şi ameninţare, potrivit romaniatv.net.

Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj. Lucian Bolcaş, avocatul social-democratei, a relatat ce s-a întâmplat în faţa procurorului, precizând că fostul preşedinte este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de şantaj si ameninţare.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat.

La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că avocaţii fostului preşedinte au solicitat un termen pentru a studia dosarul. „Nu s-a stabilit un termen, in functie de consultarea dosarului, se va stabili. (…) S-a comportat ca orice suspect care vine la Parchet. Nu a făcut declaratii, declaraţii se vor face numai dupa ce se va consulta dosarul (…) Urmărirea penală nu s-a inceput. Este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de santaj si amenintare”, a spus Bolcas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *