Skip to content
Politică

Traian Băsescu arată care sunt principalele două pericole la adresa Uniunii Europene

" "

Fostul președinte și candidatul PMP la un loc în Parlamentul European, Traian Băsescu, a precizat pentru PSNews.ro faptul că declarația liderilor europeni la Sibiu,  în care se vorbește despre apărare comună, democrație și stat de drept, este una discutabilă, aceasta venind în contextul unei profunde crize la nivelul Uniunii Europene. Traian Băsescu a precizat că această criză are o dublă valență, implicând două elemente: migrația și riscul terorist.

”Summitul de la Sibiu a fost o reuşită din punct de vedere organizatoric şi al atmosferei exterioare summitului. Este discutabilă declaraţia de la Sibiu din punct de vedere al corectitudinii, dar liderii au vrut să dea un semnal de optimism pentru viitorul Uniunii Europene, mai ales că Uniunea Europeană este într-o criză de existenţă.

" "
" "

Migraţia este unul din elementele care îngrijorează cetăţenii europeni din vechile state membre. Mă refer la Germania, Franţa, Italia, Regatul Unit. Aici populaţia a ajuns să fie îngrijorată în primul rând datorită comportamentului migranţilor care deşi au venit nechemaţi nu au înţeles că una din obligaţiile migrantului e să respecte valorile culturale şi credinţa ţărilor care l-au primit. Este o problemă, statele europene au devenit slabe în a-şi proteja cetăţenii, iar acest lucru e valorificat de nationalişti slăbind coeziunea UE.

Un alt motiv de nemulţumire al europenilor este riscul terorist pe care statele nu au reuşit să le rezolve şi din păcate va dăinui acest risc şi îmi permit să spun, va fi accentuat pentru că voluntarii care au plecat din Europa şi s-au înrolat în statul islamic acum, după ce au pierdut războiul din Irak şi Siria, se întorc acasă  în grupurile de migranţi. Ei vor fi activaţi ori de câte ori e posibil. Riscul terorist e perpetuat şi prin ceea ce se întâmplă în Europa, iar statele UE prin politicienii lor încă merg prin varianta politcally correct”, a conchis Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *