Skip to content
Politică

Traian Băsescu arată ce greșeală a făcut Liviu Dragnea odată cu decizia de a-i retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader

 

Fostul președinte Traian Băsescu a precizat, pentru PSNews.ro, că decizia PSD de schimbare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, este una neinspirată.

“Eu cred că scoaterea din guvern a lui Tudorel Toader este total lipsită de oportunitate. Ne place sau nu, Toader ştie carte. Remanierea propusă acum e o altă manevră specifică lui Dragnea. El încearcă să introducă în guvern o clientelă obedientă. Este stilul lui Dragnea să-și rezolve problemele cu mâna altuia.

Mişcarea aceasta a lui Dragnea este cu atât mai neinspirată cu cât prin remaniere declanşează agitaţie în partid şi printre baroni pentru ocuparea celor trei scaune care ar rămâne libere în guvern şi, asta chiar în plină campanie electorală. Dar încă mai grav pentru Dragnea e faptul că mișcarea aceasta îl aduce în joc pe Iohannis. Acesta ar putea să-i refuze propunerile lui Dragnea și să-l pună astfel pe acesta într-o situație foarte dificilă. Cred că președintele are acum o bună oportunitate să-i încurce planurile lui Dragnea”, a conchis Băsescu.

Liderii PSD s-au reunit, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv, unde au decis retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. A fost un singur vot împotrivă, cel al lui Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui. De altfel, înainte de CEx, acesta spunea că Toader „e un profesor bun, are prestigiu juridic ridicat, chiar dacă activitatea sa nu a fost cea dorită, i se poate da o notă bună”.

Și premierul Viorica Dăncilă a votat în favoarea retragerii sprijinului politic.

Cei mai mulți dintre liderii PSD i-au reproșat lui Tudorel Toader slaba comunicare cu miniștrii și faptul că a întârziat o serie de acte normative promovate în Guvern, pentru că nu le-a avizat în timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *