Skip to content
Politică

Traian Băsescu, cercetat penal de Parchetul General. Plângerea, depusă de asociația lui Mugur Ciuvică

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Traian Băsescu este cercetat penal într-o anchetă a Parchetului General în dosarul declaraţiilor false de necolaborare cu Securitatea pe care le-a depus pe proprie răspundere înainte de a ajunge preşedinte, parlamentar şi europarlamentar, scrie antena3.ro.

Parchetul General (PG) a început astfel urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu în dosarul declaraţiilor false, iar decizia vine ca urmare a plângerii formulate de Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, în data de 13 iulie 2020.

" "
" "

GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, când a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti din 20 septembrie 2019 care a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securităţii este logic că Băsescu a minţit în toate declaraţiile pe propria răspundere prin care a consemnat că nu a colaborat cu Securitatea.

Judecătorul a stabilit că Băsescu – Petrov „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Hotărârea Curții de Apel a constatat o situație juridică existentă deja: Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea.

Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european.

 

1 comentariu la “Traian Băsescu, cercetat penal de Parchetul General. Plângerea, depusă de asociația lui Mugur Ciuvică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *