Skip to content
Politică

Traian Băsescu crede că PSD nu va intra în turul doi la prezidențiale: Eu nu vă spun din cărțile de politică, eu vă spun din experiență

Inquam Photos / George Călin

Fostul președinte Traian Băsescu susține că PSD are șanse mici să intre în turul doi la prezidențiale. Acesta este de părere că premierul Viorica Dăncilă va fi nevoită să meargă toată vara prin țară, pentru a câștiga simpatia electoratului, încât PSD să ajungă în turul doi.

”Pe analiza mea, PSD nu intră în turul doi. Doamna Dăncilă pornește de la 6%, iar Teodorovici de la dezechilibre macro-economice majore și o față de dandy, ceea ce nu-l ajută în campanie. Doamna Dăncilă poate face un singur lucru care să o ducă în bătălia pentru turul doi: să petreacă toată vara în campanie, să meargă în fiecare zi în țară, să facă 2-3 conferințe de presă pe săptămână și în mod special duminică, când turbează toți cei plecați la mare că nu pot răspunde. Eu nu vă spun din cărțile de politică, eu vă spun din experiență: vara muncești pentru a câștiga toamna”,  a declarat europarlamentarul PMP, la TVR.

În schimb, Băsescu consideră că în cazul în care în turul II ajung Iohannis și Dan Barna, atunci PSD va direcționa voturile către Dan Barna și actualul președinte pierde alegerile.

”Dacă în turul II ajung Dan Barna/Cioloș cu Iohannis, el va avea un mare șoc. Cel puțin 50% dintre PSD-iști îi vor da votul lui Dan Barna. Iohannis va trebui să încerce să nu-și mai ostilizeze electoratul PSD. Dan Barna nu a fost atât de critic la adresa PSD, cum a fost Klaus Iohannis.”, a mai spus Traian Băsescu, la TVR.

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *