Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Traian Băsescu: Dacă PNL face alianţă cu PMP să o facă de sus până jos. PMP nu e pelerină de ploaie

Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a declarat că PNL ar trebui să fac alianţă la nivel local peste tot, de la primării la consilii judeţene, nu doar unde le convine liberalilor, deoarece „PMP nu e pelerină de vreme rea”. Despre Mihail Neamţu, fostul preşedinte a precizat că are stofă de viceprimar, însă nu ştie dacă doreşte să aibă această poziţie.

Dacă PNL face alianţă cu PMP să o facă de sus până, ori fiecare ne vedem de drumul lui. Înţeleg de la primării până la consilii judeţene, locale, peste tot. PMP nu e pelerină de vreme rea unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care îl propune PMP şi în alianţa locală să sprijim primarul PNL sau consiliul judeţean PNL, dar dacă ne spune aici ne interesează, aici nu ne interesează, atunci ne vedem fiecare de drumul lui, că nu suntem pelerină de ploaie. Dacă vor fi corecţi şi nu ne vor face ce au făcut la locale, la Bucureşti, când cu 7 zile înainte de depunerea listelor ne-au anunţat că nu mai e alianţă, deci noi deja avem suspiciuni majore şi o încredere redusă în Ludovic Orban. La prima probă că rămâne acelaşi inconsecvent, ne vedem de drumul nostru”, a afirmat Traian Băsescu duminică seara la Digi 24.

Chestionat cine ar fi cel mai potrivit de la PMP să fie viceprimar, Băsescu a spus în glumă: „Cel mai potrivit aş fi eu, dar nu plec de la Bruxelles”.

Am glumit. Cel care l-ar putea pe Nicuşor Dan în viaţa de zi cu zi la Bucureşti, aş fi eu, dar sunt la Bruxelles. Au crescut destui. Sunt foştii consilieri care ştiu Bucureştiul. Nu văd de ce ar fi refuzat Sebi Moise”, a completat Băsescu.

Întrebat dacă Mihail Neamţu are stofă de viceprimar, Traian Băsescu a replicat: „Stofă are. Nu ştiu dacă are şi dorinţa de a fi viceprimar”.

Ludovic Orban a anunţat că PNL va valida în Biroul Executiv de luni, care va avea loc de la ora 10.00, protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu PMP. Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamţu să fie viceprimar, liderul liberalilor a precizat că nu este exclusă această variantă.

Eugen Tomac a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Liderul PMP a mai declarat, întrebat duminică dacă a negociat cu PNL ca Mihai Neamţu să fie viceprimar al Capitalei, că nu poate confirma sau infirma informaţiile, pentru că nu a fost semnat protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu partidul condus de Ludovic Orban. Tomac a adăugat că „vom negocia foarte multe funcţii în toată ţara, inclusiv în Bucureşti”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *