Skip to content
Politică

Traian Băsescu: Dan Barna nu-l vrea pe Nicuşor Dan câştigător al cursei pentru funcţia de primar general

Inquam Photos / George Calin

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că cineva din interiorul USR nu a acceptat şi PMP în alianţa de dreapta din Bucureşti mizând pe faptul că PMP va avea propriii candidaţi. ”Cineva, din interiorul USR, nu-l vrea pe Nicuşor Dan câştigător al cursei pentru funcţia de primar general, ca să poată ţină în continuare partidul din funcţia de preşedinte”, a afirmat Băsescu, confirmând să se referă la Dan Barna.

Traian Băsescu a fost întrebat la Digi 24 cum răspunde acuzaţiilor că dacă va candida va lua din voturile lui Nicuşor Dan şi a afimat: ”Oamenii ăştia trebuie să-şi pună în primul rând întrebarea – care este soluţia pe care ei au dat-o PMP-ului – în condiţiile în care n-au acceptat ca şi PMP să intre în alianţa de dreapta. Iar soluţia pe care au dat-o ei a fost non-soluţie. Ceva de genul «Nu ne pasă!»”.

Băsescu afirmă că PNL şi USR şi-au calculat în mod greşit procentele de la europarlamentare şi se bazează că au împreună peste 50%.

Nu aşa se calculează la locale”, afirmă fostul preşedinte.

Acesta consideră că a fost făcut şi un alt calcul: ”Eu exprim o altă variantă. De fapt, a fost eliminat din alinţă PMP-ul în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică îşi va face liste de candidaţi şi la municipiu şi la sectoare, ceea ce va diminua şansele lui Nicuşor Dan să câştige alegerile. Mă tem că a existat şi un astfel de calcul. Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicuşor Dan câştigător al cursei pentru funcţia de primar general, ca să poată ţină în continuare partidul din funcţia de preşedinte”.

Băsescu a confirmat că se referă la Dan Barna.

PMP a strâns semnături pentru candidtura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, scrie news.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *