Skip to content
Politică

Traian Băsescu, despre candidatura sa la Primăria Capitalei: „Poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”

Traian Băsescu Inquam Photos / George Călin

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că nu prea ştie să piardă în politică şi, dacă va intra în competiţia pentru Primăria Capitalei, va face tot ce se poate pentru a câştiga. Băsescu a afirmat că obiectivul său major este să dea o mână de ajutor PMP, dar şi să dea o lecţie celor de la USR care s-au opus intrării partidului în alianţa de dreapta care s-a format în Capitală.

Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Digi 24, că a transmis PMP oferta sa de a candida la Primăria Capitalei şi vor fi demarate procedurile interne pentru desemnarea candidaţilor formaţiunii la alegerile locale.

”Eu nu prea ştiu să pierd, n-am învăţat treaba asta în politică şi dacă intru în competiţie o să fac tot ce se poate să câştig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”, a afirmat fostul primar general al Capitalei.

Întrebat dacă candidatura sa nu va favoriza candidatul PSD, Băsescu a afirmat: ”Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti, anunţând că PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală, apreciind că bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să ia sfârşit.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare – şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *