Skip to content
Politică

Traian Băsescu, despre cazul Ditrău: E vina UDMR, aşa fac şi cu românii

Traian Basescu

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a precizat că în cazul de la Ditrău, în care doi sri-lankezi au fost refuzaţi de comunitate, vina ar aparţine propagandei UDMR. Băsescu spune că în acelaşi mod se procedează şi cu românii, scrie adevarul.ro.

Băsescu a declarat la B1TV faptul că maghiarii au fost influenţaţi de mesajele UDMR.

”Ungurii sunt un popor complexat şi nu îi suportă pe cei de lângă ei. Iar de acest lucru nu este vinovată nici presa de la Budapesta, nici Fidesz, partidul lui Orban, nici Jobbikul extremist, ci este rezultatul politicii UDMR”, a spus Băsescu. Liderul PMP crede că şi românilor li se aplică acelaşi tratament, iar acest lucru se întâmplă de când la conducerea UDMR a venit Kelemen Hunor.

”Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-aţi văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administraţie. Deci, acelaşi tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populaţiei a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a precizat Băsescu.

În Ditrău, 99.5% din populaţie o reprezintă etnicii maghiari, în timp ce comunitatea românească numără 55 de persoane, iar germanii sunt doar trei persoane. IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile.

Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *