Skip to content
" "
Republica Moldova

Traian Băsescu, despre criza politică din Republica Moldova: Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu. S-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru

Fostul președinte al României Traian Băsescu este de părere că Maia Sandu a greșit prin decizia de a-și asuma răspunderea pentru proiectul de modificare a Legii Procuraturii, forțând astfel ieșirea de la guvernare.

Traian Băsescu a declarat că după înlăturarea de la putere a lui Plahotniuc, Maia Sandu trebuia să aibă discuții cu președintele PDM, Pavel Filip, și să schimbe majoritatea parlamentară pentru a-l scoate din jocul politic pe președintele prorus Dodon.

Doamnă, cred că – și aici nu am ezitări să spun – Maia Sandu și-a făcut datoria, când a intrat în alianță cu socialiștii și a greșit fundamental acum. Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu cum a făcut dânsa, practic părând a fi o atitudine de frondă, de exercitare a unui orgoliu exacerbat. Adică s-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru. Bun, adevărul este că atunci când s-a format Guvernul a realizat un mare obiectiv, acela de a-l scoate pe Plahotniuc de la putere, de la butoanele Republicii Moldova. A intrat în guvernare cu socialiștii, trebuia să-l elimine și pe Dodon, adică după ce Plahotniuc a renunțat la conducerea partidului, la calitatea de parlamentar, trebuia să aibă discuții cu Filip și să schimbe majoritatea parlamentară.

Așa a rămas să anunțe poporul că nu mai e la guvernare, ceea ce nu e bine, pentru că avea soluția să schimbe alianța. După ce Plahotniuc a renunțat la toate funcțiile și s-a tranșat relația lui Filip cu Plahotniuc, avea toată perspectiva să schimbe alianță și să-i trimită pe socialiști în opoziție. În loc să facă acest joc politic, inteligent și necesar Republicii Moldova, a manifestat o ambiție. Nu vreau s-o suspectez că a făcut acest lucru în pregătirea viitoarei sale candidaturi la președinție, numai că până la alegerile prezidențiale mai este un an și țara trebuia condusă de o alianță care să nu fie pro-rusă”, a declarat Traian Băsescu pentru Radio Europa Liberă.

" "

1 comentariu la “Traian Băsescu, despre criza politică din Republica Moldova: Nu așa trebuia să cadă Guvernul Maia Sandu. S-a dus la o asumare de răspundere în condițiile în care a fost prevenită să nu facă acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *