Skip to content
Politică

Traian Băsescu, despre negocierile de la Bruxelles: Ar fi trebuit ca Manfred Weber să devină președinte al Comisiei Europene. Nenominalizarea lui, o mare înfrângere a Parlamentului European

Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, negocierile care se poartă la Bruxelles pentru desemnarea persoanelor care vor ocupa funcțiile cheie la nivelul Uniunii Europene, scrie b1.ro.

Referitor la faptul că Manfred Weber (PPE) are șanse din ce în ce mai mici să devină președinte al Comisie Europene, Băsescu a precizat: ”Președintele Comisiei Europene reprezintă funcția cheie și funcția de putere, alături de preșdintele Băncii Centrale Europene. În mod normal, ar fi trebuit ca Weber să devină președinte al Comisie Europene, dacă se respecta regula jocului, care a funcționat și cu ocazia numirii lui Jean Claude Juncker, pentru că, deși are mai puține scaune, PPE rămâne cel mai mare partid din Parlamentul European. Nenominalizarea lui Weber este o mare înfrângere a Parlamentului European, pe de o parte, dar și un semnal de la Consiliul European”.

S-ar putea ca Germania să fi vrut să-și securizeze BCE, să vedem dacă îl va obține pentru că Banca Centrală Europeană este extrem de importantă pentru Germania, Este extrem de importantă pentru populația Germaniei pentru că nemții sunt oameni chibzuiți și toți au economii. 
Weber a avut un eșec major în negocierile din Parlament, pentru că el n-a reușit să-și facă o majoritate în negocierile dintre grupuri”, a mai declarat Traian Băsescu.

Potrivit declarațiilor unor oficiali europeni pentru Reuters, socialistul Frans Timmermas, actual prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, are toate șansele să devină noul președinte al Comisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *