Skip to content
Politică

Traian Băsescu, despre planurile sale politice de viitor: Ca atare…

Președintele Mișcării Populare, fostul șef de stat Traian Băsescu, dezvăluie planurile politice de viitor.

Astfel, Băsescu a anunțat, duminică, că obiectivul de țară „Unirea României cu Republica Moldova”, care era trecut în programul MP va fi introdus în programul PMP.

„Deși PMP a rămas cu structurile sale pe organizarea PMP, vârful partidului a demisionat și a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reașezăm conducerea PMP-ului, pentru că dacă organizațiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată. Ca atare, vom reproduce conducerea Mișcării Populare la Partidul Mișcarea Populară”, a declarat Băsescu la ședința care a precedat Congresul extraordinar al PMP.

În același timp, Traian Băsescu a reafirmat faptul că Mișcarea Populară este singurul partid care a fost respins la înregistrare pe recursul făcut de procurori.

”Nu am avut nicio altă intervenție în procesul de înregistrare după ce tribunalul a validat înregistrarea partidului”, a adăugat el.

„Nu cred că se pune problema validării programului pentru că nu au fost obiecțiuni pe programul politic și nici pe persoanele din conducere, ci doar pe inima care semăna cu mărul ș.a.m. (…) Va fi un congres scurt, concentrat, pentru că avem treabă în campanie, iar alții chiar sunt în plină sărbătoare. Îmi pare rău că a trebuit să convocăm congresul într-o zi de mare sărbătoare pentru creștinii catolici, dar trebuia să intrăm în legalitate. Vă informez că documentele pe care le aprobăm astăzi, inclusiv modificarea în programul politic legată de unirea cu Republica Moldova, vor fi înaintate tribunalului pentru că asta ne cere legea. (…) Obiectivul de țară Unirea României cu R.Moldova era trecut în programul MP. Trebuie să introducem acest element de program și în programul PMP”, a adăugat Băsescu, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *