Skip to content
" "
Politică

Traian Băsescu, despre refuzul Olandei de a accepta România în Schengen: „A vrut foarte mult şi mulţi ani să facă managementul portului Constanţa”

psnews.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, în emisiunea „Dosarul de Politician”, refuzul repetat al premierului olandez Mark Rutte de a accepta aderarea României la zona Schengen.

„Are acest cuc Rutte din 2013 de când e premier. Categoric da (nr. mă deranjează) şi o face şi cu cinism. Aduceţi-vă aminte că a făcut o vizită de două ore la Bucureşti, la premier, a vorbit cu preşedintele, cu premierul şi a plecat, dar a ţinut să facă o declaraţie că nu vom intra în Schengen dacă Olanda se opune. E greu de spus, sunt socoteli politice, comerciale. Pot să presupun că Olanda a vrut foarte mult şi mulţi ani să facă managementul portului Constanţa”, a afirmat Traian Băsescu, pentru B1TV.

Fostul preşedinte a subliniat şi faptul că zona Schengen şi-a dovedit complet ineficienţa odată cu criza migranţilor.

„În momentul de faţă, spaţiul Schengen este pulbere. Adică şi-a dovedit ineficienţa, au intrat cum au vrut în Uniunea Europeană migranţii, fără să aibă măcar o puşcă, dar dacă ar veni cineva cu puşti cum ar intra. Şi aici discutăm de unul din elementele fundamentale ale suveranităţii – frontierele”, a subliniat Traian Băsescu.

" "
" "

1 comentariu la “Traian Băsescu, despre refuzul Olandei de a accepta România în Schengen: „A vrut foarte mult şi mulţi ani să facă managementul portului Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *