Skip to content
Politică

Traian Băsescu, empatic cu situația Crinuței Dumitrean

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat marți că este marcat de situaţia fostei şefe a ANRP, Crinuţa Dumitrean, care, insarcinată fiind în opt luni, a fost reţinută şi arestată preventiv.

„Fiind un adversar al reţinerilor preventive, atâta timp cât nu este vorba de violenţe, de distrugeri de probe, nu vă ascund că m-a marcat faptul că o femeie, n-are relevanţă că se numea… Crinuţa Dumitrean.. o femeie in luna a opta este incarcerată.

Copilul ăla este o fiinţă vie, care are dreptul să nu se nască în închisoare„, a subliniat Băsescu.

Traian Băsescu a fost întrebat ce părere are despre condiţiile din închisoare, aşa cum reiese din raportul Avocatului Poporului, dar marţi publicităţii.

Lucrurile sunt mai profunde. O alocare de resurse trebuie făcută pentr că, într-un stat democratic, închisorile nu trebuie să fie structuri de tortură prin condiţiile asigurate celui încarcerat. Cel încarcerat e condamnat la privare de libertate, dar nu la un trai în condiţii inumane.

Mi-e greu să mă pronunţ, cert este că acel raport n-ar trebui să rămână undeva aruncat la fapt divers. S-ar putea produce consecinţe peste câţiva ani şi o să ne aducem aminte că a fost un raport„, a spus Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *