Skip to content
Politică

Traian Băsescu explică situația gravă de peste Prut: Plahotniuc a distrus tot statul moldovean

Traian Băsescu a explicat în emisiunea lui Silviu Mânăstire, Dosar de Politician, complotul lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc împotriva partidelor pro-europene din blocul ACUM a Maiei Sandu și Andrei Năstase.

Fostul președinte susține că Plahotniuc cumpără parlamentari la bucată. Acesta mai afirmă faptul că, din celebrul miliard furat pentru care fostul ministru Filat a ajuns la închisoare, 700 de milioane au mers în conturile lui Plahotniuc:

" "

Sistemul de vot nu trebuie neglijat. Ei au făcut un vot mixt, într-o bună înțelegere Plahotniuc cu Dodon. Din cei 101 parlamentari, 50 se aleg prin vot uninominal, restul prin vot de listă. 
Plahotniuc și-a plasat foarte mulți oameni să candideze ca indepedenți pe vot uninominal. Dincolo de scorul pe partid, să zicem 19-23%, el va aduce mulți parlamentari care au câștigat pe vot de independenți. Asta a fost mașinațiunea lui Dodon și Plahotniuc împotriva partidelor pro-europene.

 Deci există riscul ca Plahotniuc să-și facă o majoritate cumpărând la bucată parlamentari, că din miliardul care a dispărut 300 de milioane au ajuns la Filat – eu nu cred asta, dar înțeleg că așa spune justiția din Moldova – iar restul la Plahotniuc. Plahotniuc a distrus tot statul moldovean punând sub control instituții”, a explicat Traian Băsescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *