Skip to content
Coronavirus

Traian Băsescu îi solicită lui Klaus Iohannis șapte măsuri urgente: Fără ele, menținerea stării de urgență va împinge România în criză economică profundă

psnews.ro

Fostul președinte Traian Băsescu îi solicită actualului șef al statului, Klaus Iohannis, ca decretul privind extinderea stării de urgență să prevadă creșterea masivă a capacității de testare a populației privind noul coronavirus pentru a controla răspândirea acestei pandemii. De asemenea, eurodeputatul PMP solicită de asemenea instituirea unei carantine severe, motivând că “proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste”

“Domnule Preşedinte, este urgent! Câteva lucruri care trebuie scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgență:

1.Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și privată;
2.Extinderea timpului de circulație pentru pensionari la 3 ore;
3.Creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
4.Carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste.
5.Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.
6.Asigurarea de echipamente de protecție individuală și reluarea producției industriale în zone unde nu sunt focare de infecție.
7.Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.

Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis este așteptat să emită marți decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, până la data de 16 mai, fiind necesară și aprobarea documentului de către Parlament. Decretul privind starea de urgență va produce efecte de îndată ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Pe 6 aprilie, şeful statului a anunţat că “va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă“, potrivit caleaeuropeana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *