Skip to content
Politică

Traian Băsescu, în dezacord cu decizia CSM față de procuroarea Maria Pițurcă: Categoric, este prea mult ce a făcut azi

psnews.ro

Fostul președinte  Traian Băsescu consideră că CSM a greșit în decizia de a nu o suspenda din funcție pe Maria Pițurcă, procuroarea care a bruscat fetița din Baia de Aramă. Președintele de onoare al PMP crede că o astfel de hotărâre determină populația să își piardă încrederea în sistemul judiciar.

Tipul ăsta de reacții ale oamenilor din justiție fac oamenii să-și piardă încrederea în justiție. Când o țară întreagă vede un procuror că trage de un copil…(…) Tot scandalul în jurul acestui copil a început de la atitudinea acestui procuror.

Nu pot spune că m-au șocat imaginile, că am văzut atâtea la viața mea. Mi s-a părut o confirmare o mișeliei de a aresta o femeie însărcinată în luna a opta, fosta șefă a ANRP, care a fost băgată la beci, alături de șobolani. Aia este degradant pentru întreg sistemul. Așa este și în cazul copilei.

Această procuroare, după părerea mea este o mare greșeală că este ținută în sistem, dar aduceți-vă aminte că la fel de brutal au intrat procurorii norvegieni peste familia de români din Norvegia. Nu suntem unici, dar de ce trebuie noi să copiem de la alții?

Categoric, este prea mult ce a făcut azi CSM-ul! Pe de altă parte nu pot să nu observ că se manifestă un tronson de populație bolnav de o demagogie incredibilă, din moment ce DGASPC constatase că fetița nu avea ce să mănânce.”, a spus Traian Băsescu, la TVR.

Declarațiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a procuroarei, Maria Pițurcă, cea care a bruscat-o pe Sorina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *