Skip to content
Politică

Traian Băsescu își pregătește revenirea: „Deja începem să devenim mulţi”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, își pregătește revenirea.

Astfel, Traian Băsescu, aflat duminică la Craiova la lansarea candidaților PMP, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare privind viitorul Partidului Mișcarea Populară.

„Ne trebuie un partid nou, pentru că cele vechi nu mai sunt credibile. Şi la Mişcarea Populară, toate statisticile pe care le avem la centru arată că 85% dintre oameni sunt noi în politică şi au crezut în acest proiect. Cei care au format primele organizaţii ale Mişcării Populare ştiu cât erau de singuri într-un sediu sau fără sediu. Mă uitam ieri la Târgu Jiu – 1.200 de oameni, la Turnu Severin – peste o mie de oameni într-o sală. Deja începem să devenim mulţi. În momentul de faţă PNL, cu tot cu cei doi preşedinţi ai lui, nu adună 500 de oameni într-o sală, ceea ce mie îmi arată că avem premise să devenim acel partid de care România are nevoie”, a spus Băsescu.

Mai mult, el a mai afirmat că partidele vechi şi-au atins obiectivele strategice pentru România – intrarea în NATO şi UE, însă acum este nevoie de unul care să facă politică fără corupţie şi fără compromisuri fundamentale.

„Eu nu spun că partidele vechi, partidele tranziţiei trebuie condamnate. Aceste partide şi-au atins obiectivele fundamentale, strategice pentru România: ţara este în NATO, este în UE, au fost obiective ale tranziţiei, dar România are nevoie de proiecte noi, iar aceste partide trecute prin febra privatizărilor, etichetate ca fiind corupte, fără încrederea electoratului, nu mai pot fi o soluţie politică pentru România. De aceea am crezut mult că trebuie să înfiinţăm un partid nou care şi-a dovedit deja vitalitatea, capacitatea de a lua voturi la testul alegerilor europarlamentare şi reuşea să treacă pragul şi să trimită doi europarlamentari români în PE. Avem premisele unui partid politic, oameni care să vrea să facă politica într-un alt fel, fără corupţie, fără compromisuri fundamentale şi mai ales cu gândul la obligaţiile pe care le au faţă de români”, a spus Băsescu, la Craiova, la lansarea candidaţilor PMP din Dolj pentru alegerile locale, potrivit Agepres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *