Skip to content
Alegeri prezidențiale 2019 Politică

Traian Băsescu: Klaus Iohannis nu are adversar la prezidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu are contracandidat la alegerile prezidențiale din toamnă.

”Poate fi criticat pentru multe, dar în nebunia pe care a generat-o PSD – nu din 2016, ci din 2012 încoace -, meritul lui cel mai mare este că a ținut linia pro-europeană.

Eu nu am niciun dubiu. În momentul de față, Kaus Iohannis nu are adversar viabil. Iar după mine, în următoarele luni nici nu mai apare altul”, a spus Băsescu, într-un interviu pentru Libertatea.

Președintele PMP spune că era nevoie ca Iohannis să fie ferm pe poziții în condițiile în care PSD a fost mereu vehement împotriva democrației și a UE.

”Pentru că, altfel, auzim la tot pasul pe Dragnea și ai lui ‘să nu ne spună nouă UE ce avem de făcut. Să plece multinaționalele dacă nu le place’. La iresponsabilitatea PSD-ului este extrem de bine că am avut un președinte care nu avut niciun fel de ezitare în a menține linia europeană. Uneori chiar exagerând și bine a făcut, pentru că trebuia contrabalansată furia asta suveranistă, lătrată de socialiști”, a spus Băsescu, potrivit b1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *