Skip to content
Puterea Știrilor Video

Traian Băsescu, mesaj pentru conspiraționiști: Vor nega vaccinul până se vor îmbolnăvi de Covid

Traian Băsescu Inquam Photos/George Călin

Invitat la Puterea Știrilor, fostul președinte al României, Traian Băsescu, europarlamentar PMP, avertizează că susținătorii teoriilor conspiraționiste împotriva vaccinului vor ajunge să creadă în eficiența acestuia abia după ce se vor îmbolnăvi. Acesta a dat exemplul politicienilor conspiraționiști care se împotrivesc vaccinării pentru creșterea în procente electorale.

„Este evident că vaccinarea este cea care a produs efecte foarte bune și în România. Cele 3.800.000 de doze care s-au utilizat deja ne arată că au fost extrem de eficiente în menținerea stării de sănătate a populației, ca să nu mai vorbim de formele ușoare. Spre exemplu, domnul Arșinel, un mare artist al României, a făcut o formă ușoară care i-a permis la vârsta de 80 de ani să plece teafăr din spital și nu vreau să îmi imaginez ce se întâmpla dacă nu avea vaccinul și făcea o formă gravă de Covid-19.

Minciunile au fost propagate cu rea credință, evident, pentru că ăsta nu este un mesaj în sprijinul românilor, ci este un mesaj de decredibilizare a unor acțiuni guvernamentale, europene, mondiale, la nivel global. Oamenii ăștia care propovăduiesc, ca politicieni, nevaccinarea vor să vadă cât mai mulți morți pentru că ei își cresc procentele pe nenorocirile oamenilor, nu pe lucrurile bune.

Cei care neagă vaccinul nu vor crede până nu se vor îmbolnăvi și când se vor îmbolnăvi vor spune că ce rău e fără vaccin. E un pericol care ne pândește la colț: tulpina indiană. Deja s-au depistat astfel de îmbolnăviri și se pare că vaccinurile actuale nu fac față tulpinei indiene. Trebuie să fim tare atenți și eu o spun foarte deschis: Guvernul a fost prudent menținând starea de alertă care îi permite luarea unor măsuri”, spune Traian Băsescu.

2 comentarii la “Traian Băsescu, mesaj pentru conspiraționiști: Vor nega vaccinul până se vor îmbolnăvi de Covid

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *