Skip to content
Politică

Traian Băsescu, nou atac la Iohannis: Nu a înțeles nimic

" "

Prezent duminică seară la România TV, fostul șef al statuluiTraian Băsescu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a avut „o declaraţie neghioabă” la finalul summit-ului NATO de la Varşovia când a prezentat succesele obţinute în cadrul reuniunii aliaţilor din Polonia, inclusiv includerea în declaraţia finală a unui paragraf privind corupţia şi proasta guvernare drept ameninţări la adresa democraţiei şi a statului de drept.

A ieşit ca unul care nu înţelege de ce a fost acolo;eu îi spun că a fost cam degeaba. România a vrut o flotilă sub comandă NATO, ceea ce nu s-a întâmplat. România a dorit să abiă acelaşi tratament ca ţările baltice şi Polonia pe flancul sudestic, ceea ce iar nu s-a întâmplat. Cât priveşte dislocările de forţe în Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia – se vorbeşte despre batalioane de luptă, iar la noi se vorbeşte espre o brigadă de antrenament. Flancul nord-estic primeşte trupe ale altor state, noi suntem cu trupele din flancul estic. România rămâne cu 2000 de militari pe care îi aveam aici oricum şi Bulgaria cu 400 pe care îi avea oricum. Iar Polonia cu o companie de logistică la schimb cu cea pe care o dăm noi. Noi nu avem un aport internaţional, pozitiv, peste forţele armate ale statului. Pe noi NATO ne apără foarte bine, dar a fost o confuzie în capul decidenîţilor români. În comunicatul summitului se vorbeşte despre faptul că NATO face o demonstraţie că poate să-şi apere aliaţii prin detaşarea acestor batalioane. Scrie negru pe alb. Nu a vrut să extindă demonstraţia şi în sudul flancului estic, pentru că nu doreşte o tensionare la maximum a relaţiilor cu Rusia”, a spus Traian Băsescu, citat de romaniatv.net.

" "
" "

Preşedintele în funcţie a avut o declaraţie neghioabă. Nu a reuşit decât să-şi pună propriile trupe sub steagul NATO. Dar chiar dacă sunt militari NATO, îi plătim noi. E OK, dar e doar pentru antrenament. Noi nu avem un aport peste capacitatea noastră, dar asta nu înseamnă că suntem mai puţin importanţi. România nu este dezavantajată petru că avem aici sctul antirachetă care este apărat cu aviaţie, cu forţe navale cu orice. Dacă Marea Neagră va deveni zonă de risc major, avem unităţi care sunt în situaţia de gardă avansată şi se instalează în teatru de posibil război în maximum 48 de ore„, a subliniat Băsescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *