Skip to content
Politică

Traian Băsescu nu crede în varianta anticipatelor și nici într-un blat PNL-PSD: Există și un orgoliu al Parlamentului

Traian Băsescu respinge ipoteza potrivit căreia liderii PNL s-ar fi înțeles cu omologii din PSD, în culise, pentru declanșarea alegerilor anticipate. Fostul președinte a analizat situația de pe prima scenă politică din România, vineri, în direct pe B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românească” .

„De multe pot fi suspectați oamenii politici, dar acum nu aș crede că Iohannis sau Ludovic Orban sunt implicați într-un blat cu PSD. Dacă au avut un mic blat, l-au avut aici, că nici unii, nici alții, în mod real, n-au vrut alegeri în două tururi pentru primari. Trupa de primari, care provine din PDL, știu foarte bine ce influență are când e vorba despre alegeri locale”, a explicat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a explicat că nu crede „că se va putea merge până la anticipate, pentru că veți vedea că, dincolo de speculațiile pe care le facem toți, există și un orgoliu al Parlamentului, pe care eu l-am văzut în cele trei mandate pe care le-am avut ca parlamentar. L-am văzut manifestându-se și blocând niște inițiative care păreau a pune Parlamentul în situație de inferioritate, atât timp cât Constituția îl statuează ca fiind puterea supremă în stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *