Skip to content
" "
Politică

Traian Băsescu, previziuni negre: direct sau indirect fiecare roman va plăti costul acestor sancţiuni politice aplicate României

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, miercuri, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, intervine în disputa creată de rezoluția adoptată de Parlamentul European.

Amintim că Parlamentul European a adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția „violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018” și se recomandă autorităților „să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție”.

Tot marți a fost publicat raportul MCV (Mecanismul de Verificare şi Cooperare în Justiţie) pentru România care este extrem de critic la adresa Guvernului şi Parlamentului

Redăm integral mesajul fostului președinte al României:

Să nu ne amăgim !
Rezoluţia Parlamentului European din 13.11.2018 nu este împotriva lui Dragnea, Dăncilă sau Tăriceanu, nu este împotriva alianţei PSD – ALDE.
Pur şi simplu este o rezoluţie împotriva României.
Degeaba ţâfna inegalabilei Dăncilă în Parlamentul European, sau a domnilor Tăriceanu şi Dragnea de la Bucureşti, ţâfnă prin care strigă dreptul României la suveranitate.
Realitatea este că atunci când am aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunţat la parte din suveranitate şi ne-am angajat să restectăm toate regulile clubului. Atunci când liderii politici din România, prin acţiunile lor încalcă regulile, Uniunea reacţionează şi sancţionează România şi nu lideri politici.
Rezoluţia PE de ieri, dar şi Raportul MCV de azi sancţionează România din cauza unor oameni politici care nu înţeleg nici acum, la 11 ani de la aderare care sunt regulile în Uniunea Europeană.
Direct sau indirect fiecare roman va plăti costul acestor sancţiuni politice aplicate României şi care au ca efect reducerea investiţiilor străine directe, creşterea dobânzilor la credite, rămânerea în afara spaţiului Schengen, retragerea unor investitori de pe piaţa românească şi mai ales scăderea încrederii în România ca ţară.
Jurnaliştii şi analiştii care susţin că nu România a fost sancţionată ci Dragnea, Dăncilă şi Tăriceanu sau alianţa PSD – ALDE – UDMR, nu fac decât să încerce inutil a îndulci iar unii de a goli de semnificaţie, cel mai dificil şi stânjenitor moment politic pentru România de la aderare şi până azi .
Trebuie să ştim toţi că atunci când îi sunt încălcate principiile, legile şi tratatele, Uniunea Europeană nu iartă . Iar dacă nu mă credeţi, vedeţi Polonia.
Lucrurile nu trebuiesc lăsate să băltească pentru că se agravează. Trebuiesc adoptate soluţii rapide din care compromisul nu trebuie exclus. Ce este însă exclusă ca soluţie, este inacţiunea”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *