Traian Băsescu: Am pus ţara acolo unde trebuia să fie

– Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă la Sânnicolau Mare, unde a participat la dezvelirea bustului omului politic şi unionistului Nestor Oprean, că cel de-al doilea mandat al său a fost formidabil de greu, dar că a reuşit să pună ţara ‘acolo unde trebuia’.

Prezent la Zilele Oraşului Sânnicolau Mare, şeful statului le-a mulţumit localnicilor din oraşul timişean pentru faptul că, în urmă cu cinci ani, l-au îndemnat să candideze pentru un nou mandat.

‘Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi la alegerile pentru al doilea mandat, dar şi pentru încrederea pe care aţi avut-o tot timpul în mine, de-a lungul acestui mandat formidabil de greu, cu o ţară care a trebuit să treacă prin criză, cu o ţară care acum trece prin riscuri de securitate. Mi-a fost greu de multe ori, dar vă pot spune că, ştiind că nu sunt singur, am reuşit şi am pus ţara acolo unde trebuia să fie. Am venit şi cu soţia pentru că am considerat că amândoi vă datorăm recunoştinţă’, a afirmat Traian Băsescu.

‘Respectul pentru proprietate, dreptul minorităţilor de a-şi folosi limba şi de a învăţa în limba lor, stat de drept, stat democratic, sunt câteva principii (susţinute de Nestor Oprean, n.r.) pe care noi nici astăzi nu am reuşit să le înfăptuim definitiv şi a fost un vis al celor care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Nu mai vorbim de împroprietărire, care nici astăzi nu e terminată, dar a fost visată şi atunci. Deci documentul de la Alba Iulia, la care Nestor |Oprean a participat, a fost atât de vizionar, încât nici astăzi nu a fost întru totul împlinit, dar sunt convins că după ce-mi termin eu mandatul va fi împlinit’, a spus Traian Băsescu. Înainte de dezvelirea bustului lui Nestor Oprean, preşedintele a spus că i-ar dărui şi soţiei sale o statuie, pentru că ‘o merită’, a spus Basescu.

Seful Statului va participa la o şedinţă festivă da Consiliului Local din Sânnicolau Mare şi va înmâna diplome cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: