Skip to content
Politică

Traian Băsescu răspunde amenințărilor lui Putin: De ce Vladimir?

Fostul președinte a României Traian Băsescu răspunde amenințărilor lansate de liderul rus Vladimir Putin potrivit cărora România și Polonia s-ar putea afla în raza rachetelor rusești.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin amenință România și Polonia: Se află în raza de acțiune a rachetelor rusești

Astfel, Băsescu atrage atenția declarațiile făcute de Vladimir Putin la Atena sunt îndreptate împotriva populației și nu la adresa oamenilor politici avizați.

Mai mult, fostul șef al statului critică lipsa de reacție din partea președintelui Klaus Iohannis, prim-ministrului Dacian Cioloș și ministrului de Externe Lazăr Comănescu în fața acestor „amenințări mincinoase”.

„De ce Vladimir?
Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont.
Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care il coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, „Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur si simplu nu ştiau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite masuri pentru a ne asigura securitatea”, adăugând că „in aceeasi situatie se află şi Polonia”, potrivit Reuters.
Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi.
Oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea ţării în NATO.
Faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse.
Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor ?
PS-Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Cioloş, Domnule Ministru Comănescu, chiar nicio reacţie la ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin?” a scris Traian Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *