Skip to content
Politică

Traian Băsescu, rezervat în privința șanselor căderii guvernului: PMP susține moțiunea, dar am semne serioase de întrebare

Partidele din Opoziție au căzut de comun acord, după negocieri, și au finalizat textul moțiunii de cenzura prin care se va încercă demiterea Guvernului Dăncilă, moțiune care a fost citită miercuri în Parlament și va fi votată marțea viitoare, după Rusalii.

Intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!„, moțiunea de cenzură a fost semnata de 173 de senatori și deputați. Parlamentarii Pro Romania au decis sa nu semneze moțiunea, dar au anuntat ca o vor vota. Calculele făcute arată ca Opoziția ar mai avea nevoie de 19 voturi pentru a demite guvernul PSD-ALDE.

În acest context, europarlamentarul PMP, Traian Băsescu a precizat că PMP susține moțiunea de cenzură și ar fi dispus să intre la guvernare, dar totodată, acesta are semne serioase de întrebare în privința capacității Opoziției de a forța căderea guvernului Dăncilă.

„PMP susține moțiunea de cenzură și ar fi dispus să intre la guvernare. Dar vreau să vă spun că eu am semne serioase de întrebare dacă va cădea Guvernul Dăncilă. Există un entuziasm legat de intrarea în guvern, dar problema este ai cu ce? Spre exemplu, un guvern de coaliție, cel puțin în România, trebuie să aibă un partid pilon de 35%, ori dacă ne uităm la scorurile de la alegerile parlamentare din 2016, pentru că acelea au dat actuala arhitectură a Parlamentului, rezultă că vom face un guvern din fărâme.

Nu zice nimeni că nu trebuie dat jos guvernul Dăncilă, dar trebuie să ne evaluăm capacitatea de a guverna. Poate o dăm jos pe Dăncilă și fac tot ei un guvern, dar cu alt premier. Eu de pildă nu aș vota un astfel de guvern, dar ei probabil că da. Căderea guvernului Dăncilă o văd ca pe o necesitate politică însă mi-e foarte greu să încropesc guvernul Opoziției. Eu nu cred că liberalii, pe fondul scorurilor de la europarlamentare, ar ceda premierul”, a conchis Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *