Skip to content
Politică

Traian Băsescu: România va fi cal de bătaie pentru Kovesi, nicio grijă! Vom avea spectacol

presalocala.com

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, i-a acceptat pe cei 6 procurori selectați de Ministerul Justiției ca să facă parte din structurile sale! Traian Băsescu a comentat, în stilu-i caracteristic, noua mutare făcută de Kovesi și cred că va urma ”spectacol” pe care ”gealații” și ”slugile” fostei șefe DNA le va face cu dosarele instrumentate pe modelul patentat în România.

România va fi cal de bătaie pentru doamna Kovesi, nu aveți nicio grijă! Și-a luat toți gealații, toate slugii ca să facă dosare ca până în 2015. Vom avea spectacol, dar mutat la Luxemburg”, a profețit Traian Băsescu la România TV.

Dana-Manuela Ana, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina şi Jean-Nicolae Uncheşelu – Direcţia Naţională Anticorupţie, Dana-Cristina Bunea – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Florin Bogdan Munteanu – Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, sunt cei 6 procurori români detașați la Parchetul European.

Procurorii delegaţi vor acţiona în numele Parchetului European în statele lor şi vor avea aceleaşi competenţe ca procurorii naţionali în ceea ce priveşte investigaţiile, urmăririle penale şi trimiterea în judecată.

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA, este o structură a UE înfiinţată în aprilie 2017, în baza procedurii de cooperare consolidată, la care participă doar statele membre care doresc. În prezent, sunt 22 de state membre participante, între care şi România, potrivit site-ului www.consilium.europa.eu.

Rolul acestei structuri este de a colabora mai strâns în investigarea şi urmărirea penală pentru infracţiuni care afectează bugetul UE, precum frauda, corupţia, spălarea de bani, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Parchetul European va efectua investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 de euro sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane de euro.

Parchetul European este format dintr-un procuror-şef european, un colegiu al procurorilor, procurori europeni delegaţi şi camere permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *