Skip to content
Politică

Traian Băsescu salută decizia CSM: Nici o lege sau ordonanţă nu poate retroactiva! EXCLUSIV

Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii de la DNA, DIICOT şi de la parchetele importante rămân în funcţii. Este decizia secţiei de procurori din CSM luată miercuri, după o ședință la care a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

DETALII AICI: CSM intervine în disputa momentului: Prevederile referitoare la menţinerea în funcţie a procurorilor din OUG pe justiţie se aplică pentru viitor

În acest context, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a oferit miercuri o scurtă în exclusivitate pentru PSnews.ro, în care a salutat decizia CSM, adăugând că ”nici o lege sau ordonanţă nu poate retroactiva..

”Nici o lege sau ordonanţă nu poate retroactiva. Efectele nu pot fi decât pentru viitor, cu excepţia procurorilor detaşaţi, care vor trebui să plece când le încetează detaşarea dacă nu îndeplinesc condiţiile din noua legislaţie”, a declarat Traian Băsescu pentru PSnews.ro.

Amintim că ministrul justiției Tudorel Toader a spus, miercuri, că în secția de procurori a CSM sunt oameni cu experiență, care vor ști cum să interpreteze și să aplice legea în mod corect și a precizat că a avut o „discuție foarte bună” cu aceștia.

„Aveți încredere că secția de procurori va găsi interpretarea corectă a OUG în voința legiuitorului delegat. Mai spuneam că legea e lege și trebuie respectată de oricine, am transmis către procurori un mesaj de încredere în respectarea corectă a legii”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *