Skip to content
Politică

Traian Băsescu sare la gâtul lui Gabriel Oprea. Cum vede „interesul naţional” al generalului în acest moment. Ce spune despre numirea lui MRU la SIE

Fostul preşedinte Traian Băsescu sare la gâtul premierului interimar Gabriel Oprea. Cum vede „interesul naţional” al generalului în acest moment şi numirea lui MRU la SIE

„Eu am avut o relaţie politică cu domnul Gabriel Oprea şi trebuie să vă spun ca a fost o relaţie politică corectă în ceea ce mă priveşte. Probabil şi din partea mea faţă de dânsul”, a declarat, vineri, Băsescu, la Gândul Live.

În opinia fostului şef de stat, liderului UNPR nu i se potriveşte funcţia de prim-ministru interimar.

„Nu, categoric. O zonă care i se potriveşte este cea de securitate naţională. Să îl cocoţi în fruntea Guvernului este o greşeală. Toată grija lui e acordarea de pensii şi salarii. Altfel, din economie nu înţelege nimic”, l-a acuzat Traian Băsescu.

El a vorbit şi despre jocul făcut de UNPR în numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului Român de Informaţii.

„Sincer, nu mi s-a părut corect. În numele interesului naţional, nu faci jocul unui preşedinte care, după părerea mea, greşeşte că şi-a pus apropiaţi la servicii. Deşi nu contest calităţile niciunuia dintre ei.  De multe ori, acţiunile serviciilor îi vor fi puse în cârcă. Eu l-am luat pe MRU cât încă era la PNL şi pe Maior când încă era PSD. Acum, el îşi pregăteşte partea a doua a mandatului când i se va reproşa că… Având în vedere sensibilitatea coordonării serviciilor, să le dai unor oameni rezonabili din opoziţie, cu care poţi lucra, dar care în acelaşi timp să fie o pavăză împotriva declaraţiilor că îţi pui oameni la servicii”, a opinat Băsescu.

Totodată, fostul şef de stat a criticat jocul politic făcut de UNPR în plenul parlamentului, la votul privind numirea lui Ungureanu la conducerea SIE.

„Nu a fost corectă, din punctul de vedere al aliatului. Dacă voiai să serveşti interesul naţional, te băteai să se facă autostrăzi, nu o numire de serviciu secret, care mergea la fel de bine cu generalul Predoiu (Silviu Predoiu – n.r.). Dacă era mort după interesul naţional, se bătea să nu piardă România 7,2 miliarde de euro (fonduri europene – nr.). Interesul naţional, cuvântul ăsta, nu poate fi folosit ca manta de vreme rea pentru orice blestemăţie pe care vrei să o faci. El şi-a trădat aliatul acum”, a punctat politicianul.

Traian Băsescu nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe actualul preşedinte Klaus Iohannis.

„Pe mine mă bucură numirea lui MRU – domnul Iohannis a pus punct şi a luat-o de la capăt tot cu Mihai-Răzvan Ungureanu. S-a cam prăbuşit asta cu «punct şi de la capăt»”, a spus Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *