Skip to content
Politică

Traian Băsescu scapă de unul dintre dosare

Fostul președinte, Traian Băsescu, scapă de unul dintre dosare.

Astfel, fostul șef de stat Traian Băsescu, a ajuns, marţi dimineaţa, la Curtea de Apel, după ce senatorul Ioan Ghişe şi revoluţionarul Ion Ciochină l-a acuzat că şi-ar fi reluat ilegal mandatul după referendumul din 2012, deşi Curtea Constituţională a invalidat scrutinul. Ghişe susţine că fostul preşedinte şi-a preluat ilegal funcţia.

" "
" "

La ieşirea de la Curtea de Apel,  Băsescu a precizat că în plângere se invocă lucruri care nu au legătură cu Constituţia.

Instanţa a decis respingerea plângerilor şi au dispus neînceperea urmăririi penale pentru fostul şef al statului, Traian Băsescu.

„Dânsul reclamă faptul că nu am ținut cont de hotărârea de suspendaer a Parlamentului. Nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcția de președinte al Româniai. Curtea Constituțională validează alegerile. După referendum, Curtea Constituțională validează sau nu referendumul. Referendumul din 2012 a fost invalidat”, a precizat Băsescu la ieșirea de la Curtea de Apel București, potrivit evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *