Skip to content
Politică

Traian Băsescu: Sistemul se apropie de limită. Nu m-aş juca, România are experienţa Colectiv

Traian Băsescu Inquam Photos / George Călin

Fostul preşedinte Traian BăsescuTraian Băsescu se teme că sistemul de sănătate se apropie de limită şi transmite un avertisment Guvernului să ia legătura cu alte state, în special Germania, care au locuri la ATI.

Suntem pe cont propriu. Cum ne păzim, aşa ne apărăm sănătatea. Nu putem aştepta mare lucru de la Guvern. Mă surprinde că nu mai avem niciun deces pe infecţii nosocomiale şi toate decesele le avem pe SARS-COV-2. Sistemul se apropie de limită. Recomandarea mea publică, recomandarea pe care o fac Guvernului să ia legătură cu state care au locuri la ATI, în mod deosebit cu Germania, să îşi rezerve capacităţi de a trimite oameni de a fi trataţi la ATI în afara ţării. Trebuie să vadă puţin viitorul şi să aibă discuţii la nivel guvernamental despre o posibilă rezervare a paturilor în ţări care au paturi la ATI„, a afirmat Traian Băsescu la televiziunea România TV.

El nu s-a ferit să-l critice pe Raed Arafat, căruia i-a transmis că ar fi bine să mărească numărul de paturi la ATI: „Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de bolnavi la ATI. Nu m-aş juca, mai ales că România are experienţa Colectiv. Am auzit tupeul cu care Arafat spunea: dacă nu respectaţi măsurile pe care le spunem, riscăm să ajungem în situaţie în care doctorii să decidă cine trăieşte şi cine nu. Nu, domnule Arafat, măreşte capacitatea de tratare la ATI prin aranjamente interguvermantale în interiorul UE. Se practică, sunt normale. Una dintre ele este Germania. Trebuie prevăzute din timp evoluţii extrem de negative. În momentul de faţă, nefiind controlată evoluţia pandemiei, ne putem aştepta la orice„.

 

1 comentariu la “Traian Băsescu: Sistemul se apropie de limită. Nu m-aş juca, România are experienţa Colectiv

  1. @ Remarcați și faptul că Traian Băsescu nu are un mesaj concentrat pe necesitățile alegătorilor din București, ci un mesaj adresat simpatizanților de pretutindeni , care se referă și la probleme și la probleme și relații internaționale, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *