Skip to content
Politică

Traian Băsescu spune că pensionarii au fost păcăliți cu peste 3,8 miliarde de lei din cauza anulării indexării la început de an

pressalert

Pensiile ar fi fost mai mari în 2018 și 2019 dacă sistemul de indexare la 1 ianuarie ar fi fost menținut, susține fostul președinte Traian Băsescu, acum candidat la europarlamentare din partea PMP. Traian Băsescu a prezentat pe Facebook o serie de calcule pentru a demonstra că suma totală cu care pensionarii au fost păcăliți depășește 3,8 miliarde de lei.

Potrivit hotnews.ro, fostul președinte spune că a calculat la început efectele pentru propria pensie şi a constatat că era mai bine dacă se aplica indexarea de la 1 ianuarie 2018 şi 2019. Văzând aceasta, a făcut şi calculul pe pensia medie, constatând că şi în această variantă pensia ar fi fost puţin mai mare pe varianta indexării. „Desigur m-am înfuriat că şi pe mine m-au păcălit Dragnea, Olguţa şi Budăi prin susţinerile lor că pensia va fi mai mare aplicând noua lege. Constatând aceste lucruri, pur şi simplu am postat foaia pe care făcusem calculele”, a mai afirmat Băsescu.

Conform legislaţiei, valoarea punctului de pensie se majorează anual, începând cu 100 % din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50 % din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, a precizat Băsescu.

„Aşadar, pensiile trebuiau indexate la 1 ianuarie a fiecărui an, după cum urmează : la 01.01.2017 cu 5,5%, la 01.01.2018 cu 7%, iar la 01.01.2019 cu 9%. Indexările au fost suspendate, iar pesediştii s-au aşezat comod în fotolii pe la toate televiziunile şi s-au aşternut pe explicat cum îi slujesc ei pe pensionari prin anularea indexărilor de la început de an, compensându-le şi crescând pensiile, susţin ei, în mod mincinos, prin creşterea punctului de pensie, cândva, în timpul anului”, a mai spus fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *