Skip to content
Politică

Traian Băsescu spune cum s-ar putea uni Republica Moldova cu România: Eu vorbesc despre o cale naturală

bzi.ro

Fostul președinte al țării, Traian Băsescu a declarat, joi, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, că unirea Republicii Moldova cu România este posibilă doar prin  prevederile  actului final de la Helsinki din 1975.

Teritoriul Republicii Moldova este locuit de cetăţeni români care au fost îndepărtaţi de ţara lor prin Pactul Ribbentrop-Molotov, un pact criminal care a dus la război. Eu nu vorbesc niciodată de presiuni ale moldovenilor ca acest lucru să se întâmple. Eu vorbesc despre o cale naturală la care să se ajungă în baza prevederilor actului final de la Helsinki din 1975 în care ei să voteze pentru reunificarea ţării. Nu văd nimic în neregulă aici. La fel cum au făcut şi nemţii. Au votat în cele două parlamente unirea. Republica Moldova în 1918 nu s-a unit cu România prin referendum ci prin vot majoritar în parlament. Parlamentul, referendumul decid. Dacă vă gândiţi la vreun refrendum în România, n-am nimic împotrivă”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la Târgu Mureş.

Traian Băsescu a participat, joi, la dezbaterea „România şi perspectivele Uniunii Europene”, organizată la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *