Skip to content
Politică

Traian Băsescu știe cine este ”marele vinovat” pentru situația de la Chișinău: Situația este extrem de gravă

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a analizat situația politică din Republica Moldova, precizând pentru PSNews.ro că marele vinovat pentru criza din țară este Vladimir Plahotniuc, cel care a invalidat în mai multe rânduri alegerile, atunci când nu au fost câștigate de către oamenii săi.

“Situația este extrem de gravă în Republica Moldova în momentul de față. Sunt două guverne, doi președinți și în mare parte lucrul acesta se datorează lui Plahotniuc. Curtea Constituțională din Moldova a acționat la comanda acestui om. Practic a invalidat alegerile, a anulat toate deciziile Parlamentului nou ales, ale Executivului.

" "

Cred că europenii trebuie să se trezească pentru că până la urmă Republica Moldova e o țară aflată în acord de asociere cu Uniunea Europeană. Un element care mi se pare important și care ar trebui să anunțe un sprijin ferm pentru Guvernul Maia Sandu, poate chiar mai ferm decât acest anunț de recunoaștere, ține de faptul că este al doilea rând de alegeri consecutive pe care Plahotniuc îl invalidează pentru că nu a ieșit omul lui. Ultimele alegeri au fost la primăria Chișinăului, a câștigat Andrei Năstase pro-europenilor și au anulat alegerile. A doua infirmare de alegeri s-a produs acum. În Constituția Moldovei, care seamănă foarte tare cu cea a României scrie negru pe alb că președintele poate dizolva Parlamentul, poate, deci nu este obligat. Doar că ulterior Curtea Constituțională controlată de Plahotniuc a spus că Parlamentul trebuie dizolvat. Cred că guvernul Maiei Sandu trebuie sprijinit ferm din exterior și nu așa șovăielnic cum am văzut că s-a întâmplat din partea României”, a conchis Băsescu.

Criza constituțională continuă în Moldova, o țară recunoscută pentru instabilitatea politică. În Parlamentul de la Chișinău au fost prezentate, marți, modificările propuse de noua majoritate PSRM – ACUM la legea privind procuratura Republicii Moldova. Totuși Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc continuă să vadă drept ilegitim guvernul condus de Maia Sandu, cu toate că mai multe ambasade, precum cea a Statelor Unite și a Rusiei au recunoscut legitimitatea acestui guvern.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *