Skip to content
București Știri locale

Traian Berbeceanu, mesaj tranşant: Comerciantul care nu respectă măsurile anti-COVID va rămâne fără contract în piață

Facebook/Traian Berbeceanu

În cursul zilei de luni, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a avut o întâlnire cu reprezentanții piețelor din București, pe tema respectării măsurilor sanitare împotriva COVID-19. Totodată, la întâlnire s-a pus și problema ca dacă un comerciant nu respectă regulile igineico-sanitare, să îi fie sistată relația contractuală cu Administrația Piețelor, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a ținut să precizeze că la întâlnire nu s-au discutat noi măsuri pentru piețe, ci s-a reiterat importanța respectării actualelor norme în vigoare, atât de către cetățeni și administratori, cât și de comercianți. „Nu s-a decis nimic în sensul adoptării de noi măsuri, s-a reiterat necesitatea respectării cu stricteţe a normelor deja existente şi evident că s-a menţionat că se vor intensifica controalele pentru a vedea dacă sunt respectate întru totul regulile igienico-sanitare.

Există norme, ideea e să fie respectate atât de cetăţeni, de către administratorii pieţelor, cât şi de către comercianţi, cu menţinerea unei atitudini intransigente, în sensul ca, dacă un comerciant nu respectă normele de protecţie igienico-sanitare, să-i fie sistată relaţia contractuală cu Administraţia Pieţelor”, a declarat sursa citată pentru Agerpres.

Totodată, în timpul întâlnirii s-a discutat și despre respectarea distanțării sociale în interiorul piețelor, fiind necesară limitarea accesului persoanelor. „Limitarea accesului consumatorilor se va face astfel încât să fie asigurată o distanţă de minim doi metri între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei.

Acele trasee pentru circulaţia în interiorul pieţei vor fi separate, unul dedicat intrării şi unul dedicat ieşirii, astfel încât să se evite aglomeraţia, precum şi intersectarea consumatorilor. S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observaţional de care vorbeşte Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Sănătăţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *