Skip to content
Politică

Traian Berbeceanu nu rămâne prefectul Capitalei. Cine îi va lua locul

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Traian Berbeceanu nu rămâne prefect al Capitalei, după ce coaliția de guvernare a făcut împărțeala prefecturilor, iar postul de prefect al Bucureștiului a revenit celor de la USPLUS. Într-un comunicat de presă, PLUS anunță că noul prefect al Bucureștiului va fi președintele filialei PLUS sector 6, Alin Stoica.

„Decizia BN a fost luată la propunerea Biroului Municipiului București, care, pentru a ajunge la această decizie, a luat în considerare propuneri venite de la Birourile Filialelor din cele 6 sectoare. În analiza propunerilor, au contat educația (studii superioare juridice sau administrative fiind un avantaj) și experiența (în domeniul juridic sau administrativ) dar și asumarea de roluri de leadeship intern, fiind considerat un avantaj exercitarea unui astfel de rol. De asemenea, a contat și implicarea în activitatea PLUS, atât organizatorică cât și politică. În urma acestui proces, trei propuneri au fost transmise către Biroul Național, care a luat decizia finală”, se arată într-un comunicat de presă.

" "
" "

PS News a scris în urmă cu câteva zile despre disputa din interiorul USRPLUS pe funcția de prefect al Capitalei. Surse politice declarau la acea vreme că Dacian Cioloș ar fi dorit ca Berbeceanu să rămână la conducerea prefecturii București, însă nu de aceeași părere erau și multe filiale din formațiunea politică condusă de Dan Barna.

Cei de la USR respingeau categoric posibilitatea revenirii lui Traian Berbeceanu și susțineau că prefectura Capitalei ar trebui să le revină lor, mai ales după ce funcția de viceprimar a fost alocată tot celor de la PLUS, ea fiind ocupată de Horia Tomescu.

DETALII AICI: Cioloș câștigă disputa cu Barna. Traian Berbeceanu ar putea rămâne prefectul Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *