Skip to content
Politică

Trăilă (PNL) iese la atac: Am sesizat lanțul minciunii PSD-iste!

Cristina Trăilă, avocat și membru al Partidului Național Liberal, sâmbătă, pe pagina personală de Facebook a scris că în anul 2010, aleșii au amendat legea 202 și au introdus un articol potrivit căruia inculpații pentru abuz în serviciu care plătesc prejudiciul produs pot beneficia de înjumătățirea pedepselor ori pot scăpa doar cu  amendă sau sancțiune administrativă.

 

Redăm mai jos mesajul postat de liberalul Cristina Trăilă pe Facebook:

“Iată cum minciuna are picioare scurte și adevărul iese la suprafață.

Mulțumită unui prieten, am sesizat lanțul minciunii PSD-iste! Astfel, în 2010, legea 202, ajunsă în Parlament! a suferit un amendament prin introducerea art. 74 ind. 1, care avea următorul conținut:

„În cazul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijenţă în serviciu, prevăzute în prezentul cod ori a unor infracţiuni economice prevăzute în legi speciale, prin care s-a pricinuit o pagubă, dacă în cursul urmăririi penale sau a judecăţii, până la soluţionarea cauzei în primă instanţă învinuitul sau inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul

judiciar”.

Vă sună familiar?

Ei, partea frumoasă este că, surpriză!, Curtea Constituțională a declarat NECONSTITUȚIONAL acest articol, prin Decizia nr. 573 din 2011.

Dar povestea nu se încheie aici. În timpul guvernării Ponta, în 2013, se inițiază alt proiect de lege și, ce să vezi?!, același art. 74 ind. 1 este reintrodus în aceeași formă!

Vine cea de-a doua decizie a CCR și declara din nou! NECONSTITUȚIONAL acest articol cu o motivare și mai elaborată!

CCR arată că, “în mod paradoxal!, legiuitorul extrage din aria de incidență a răspunderii penale TOCMAI persoanele care ocupă funcții reprezentative în stat și care exercită perogative de putere reală, persoane ale căror fapte de natură penală produc consecințe grave și iremediabile asupra bunei funcționări a autorităților publice, asupra actului decizional care privește interesul general al societății și, nu în ultimul rând, asupra încrederii cetățenilor în autoritatea și prestigiul instituțiilor statului”. De asemenea, “cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”.

Deci, unde era urgența pentru OG 13? Unde era „obligativitatea” sub acest aspect a deciziei CCR din 2016? Minciuna marca PSD!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *