Skip to content
Politică

Trandafirii crescuți la firida lui Orban. Gruparea machedonească din PNL EXCLUSIV

PSnews a intrat în posesia unor informații pe surse privind o grupare din jurul președintelui PNL, Ludovic Orban, formată din câțiva machedoni bine ancorați în Modrogan și în deciziile organizaționale ale șefului liberalilor.

Așadar, se pare că odată cu candidatura la președinția partidului, Ludovic Orban a decis că are nevoie de un staff care să-l consilieze și să-l ajute, mai apoi, în aplicarea deciziilor interne. După mai bine de un an de la câștigarea alegerilor interne, Orban nu a reușit încă să demonstreze că are un program bine stabilit, remarcându-se doar prin stângacii  politice. Totuși, niciunul dintre sfătuitorii lui nu au fost demis în urma acestor lucruri, având avantajul loialității.

" "
" "

Astfel, citiți în cele ce urmează cine sunt aceștia și până unde merge, de fapt, loialitatea fata de Ludovic Orban.

Începem prin a vi-l prezenta pe Tănase Stamule, prodecan al Facultății de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, – ASE – , și unul dintre oamenii de bază a lui Orban, care și-a început timid cariera politică, în organizația PD-L Constanța,  urmând să crească firesc cu ajutorul fostului deputat, Costică Canacheu. Potrivit site-ului atitudineaonline.ro , Stamule ocupă, în anul 2011, funcția de cenzor în firma Nei Co Grup SA, a lui Canacheu, încasând un salariu anual de 200 lei. De asemenea, aceștia erau asociați în Armânâmea Media SRL, firmă care administra trustul de presă al Asociaţiei Comunitatea Armână din România (ACAR), condusă tot de Costică Canacheu. Asociația ACAR este cunoscută pentru demersul pe care l-a făcut în încercarea de a obliga statul să recunoască aromânii ca minoritate, lucru care a scandalizat comunitatea din care fac parte, stârnind reacții dure din partea unor personalități, precum Ion Caramitru sau Puiu Hașotti, care au catalogat drept aberant demersul celor doi.

Revenind totuși la PNL, surse politice au precizat pentru PSnews.ro, că Tănase Stamule, alături de fratele său, Stere Stamule (care se află la conducerea Fundatiei Konrad Adenauer) sunt apropiați de-ai președintelui Orban, sprijinind inclusiv organizația de tineret a partidului, a cărei șefa este Mara Mareș, cu proiecte finanțate de fundația condusă de Stere Stamule. De asemenea, sursele noastre susțin că fundația desfășoară anual un program de excelență în politică pentru tineri, la care sunt admiși doar cei care au recomandări din partea unor lideri agreați de conducerea PNL. Trecând peste acest lucru, Tănase Stamule s-a implicat în controversatele alegeri ale TNL care au fost câștigate la limita de Mareș, dar si în alegerile TNL București unde a reușit să își impuna favoritul, consilierul general, Stelian Bujduveanu.

Despre Bujduveanu am aflat că este fiul proprietarilor Hotelului Richmond, din Mamaia, ajuns din Constanța la București pentru a urma cursurile Facultății de Drept, din cadrul Universității București. Model clasic de beizadea, Bujduveanu reușește, cu banii părinților, să se impună pe listele PNL București pe un loc eligibil la alegerile pentru Consiliul General, candidând fără sprijinul organizației. Cu ambiții mari și sprijinul părinților, se pare că presedintele TNL București, în vârstă de 30 de ani,  își dorește sa intre în cursa pentru primăria sectorului 3, la următoarele alegeri locale. De menționat este faptul că, Bujduveanu s-a aflat recent într-un scandal intern, fiind acuzat de colegii lui că are probleme comportamentale și că abuzează de funcția de președinte al organizației pe care o conduce.

Stamule și Bujduveanu, în bunul spirit al comunității machedonești, și-au ajutat un alt prieten să ajungă la curtea prezidențială a lui Orban, recomandându-l președintelui PNL pentru a-i fi șofer. Putem spune că astfel, Iulian Arnăutu, ajunge să ocupe cea mai riscantă poziție din PNL, cunoscându-i antecedentele lui Orban. Nu am găsit alte informații demne de luat în seamă despre Arnăutu, însa am observat că este unul dintre cei mai aprigi postaci pro-Orban.

Sursele noastre ne-au dezvăluit că scopul acestui grup este să se mentină în grațiile președintelui PNL până la alegerile parlamentare, la care intenționează să își impună apropiații, iar astfel să câștige forță politică suficientă pentru a-și croi un drum separat de al lui Orban.

6 comentarii la “Trandafirii crescuți la firida lui Orban. Gruparea machedonească din PNL EXCLUSIV

  1. Machidonii, o gloata de tzigoiner, de dat cu matura si trimisi in gunoi oriunde s ar implanta. Sunt vai de capul lor toti, unul mai rau ca altul….

    1. Machidoni imputiti fără școala multă doar cu pile și brânza au ajuns sa stăpâni peste romani
      Din ospătari au pus stăpânire pe hotelurile și toate restaurantele renumite fin constanta …..nu mai zic de terenuri !!!!
      Jeguri de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *