Skip to content
Societate

Transelectrica anunţă că în Sistemul Electroenergetic Naţional s-a înregistrat un consum maxim de energie electrică în această iarnă

facebook transelectrica

În Sistemul Electroenergetic Naţional au fost înregistrate marţi, 8 decembrie, cele mai ridicate valori instantanee de consum al energiei electrice de la începutul anului şi până în prezent, respectiv 9.389 MW, a anunţat transportatorul naţional de energie electrică.

”Ieri, 8 decembrie 2020, în Sistemul Electroenergetic Naţional au fost înregistrate cele mai ridicate valori instantanee de consum al energiei electrice de la începutul anului şi până în prezent, respectiv 9.389 MW.

La nivelul Municipiului Bucureşti consumul a atins 1.400 MW. De asemenea, valoarea înregistrată ieri la nivel naţional depăşeşte consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW”, precizează compania.

În istoricul ultimilor 5 ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9.930 MW.

”Chiar dacă în perioada pandemiei s-a remarcat o scădere generală a consumului de energie electrică la nivel naţional, începând cu luna noiembrie 2020, s-a înregistrat o creştere de consum”, arată compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *