Skip to content
Societate

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision a fost ținta unui atac cibernetic

www.jpost.com

Transmisiunea online a primei semifinale a Eurovision difuzate marţi seara a fost ţinta unui atac cibernetic, imagini animate cu explozii în oraşul gazdă al evenimentului Tel Aviv apărând timp de câteva minute în timpul difuzării concursului de către televiziunea publică israeliană KAN, relatează miercuri Reuters.

Postul de televiziune KAN i-a acuzat pe militanţii palestinieni pentru acest atac cibernetic, scrie agerpres.ro.

Se pare că în această seară (marţi), în timpul primei semifinale, site-ul KAN a fost ţinta unui atac cibernetic timp de câteva minute„, a declarat miercuri dimineaţă televiziunea publică israeliană, relatează The Jerusalim Post.

După începerea primei semifinale a concursului în care participă reprezentanţi din 41 de ţări, transmisiunea web a postului Kan a fost întreruptă de imagini animate transmise prin satelit cu explozii în Tel Aviv pe o coloană sonoră ameninţătoare.

Postul de televiziune public israelian a minimalizat incidentul, afirmând că seara s-a încheiat fără alte evenimente. Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia s-au calificat în finala de sâmbătă.

Ştim că într-o anumită etapă a avut loc o încercare, aparent a Hamas, de a prelua controlul asupra transmisiunii noastre digitale„, a declarat directorul general al KAN, Eldad Koblenz, pentru postul de radio al armatei israeliene.

Însă sunt fericit să spun că în câteva minute am reuşit să remediem această situaţie„, a mai spus el.

Organizarea de către Israel a ediţiei din 2019 a Eurovision i-a determinat pe activiştii pro-palestinieni să lanseze apeluri la boicot. Palestinienii şi susţinătorii lor au cerut, fără rezultat însă, ţărilor să nu participe la concursul de la Tel Aviv, ca parte a eforturilor lor de izolare a Israelului pe plan internaţional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *