Skip to content
Societate

Transportatorii amenință iar cu proteste: Dați OUG sau venim cu 5.000 de mașini la Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Transportatorii de persoane spun că – deși le-a promis o ordonanță de urgență pentru combaterea pirateriei din branșă – Guvernul nu s-a ținut de cuvânt. Iar dacă nu o va face nici în urmatoarele zile, joi se va trezi cu 5.000 de mașini în fața Palatului Victoria.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a anunțat că va relua protestele de stradă, joi, dacă Guvernul nu va promova ordonanța de urgență promisă în urmă cu două săptămâni.

Potrivit președintelui COTAR, Vasile Ștefănescu, 5.000 de mașini din întreaga țară se vor aduna la protest, ocupând Piața Victoriei și Bulevardul Kiseleff, până la Casa Presei Libere.

„Ni s-a promis această ordonanță în două săptămâni. În baza acestor promisiuni, am suspendat protestul de pe 13 februarie și am trimis oamenii acasa. Dar vedem că între timp nu s-a întîmplat nimic.

Vorbeam despre o ordonanță care să fie dată în două săptămâni. Dar între timp n-a fost nici măcar lansată în dezbatere publică. N-am văzut nici măcar un draft. N-am primit nicio veste, n-a avut loc nicio discuție…

În aceste condiții, deja joi ne vom aduna din țară. Vor fi 5.000 de mașini – de la autobuze și autocare până la taxiuri – din Piața Victoriei și până la Casa Presei Libere (pe Bulevardul Kiseleff -n.red.) „, a declarat pentru Ziare.com Vasile Ștefănescu.

Reamintim că transportatorii de persoane sunt nemultumiți din cauza faptului că, susțin ei, șoferii de Uber, Taxify, Bla Bla Car și Clever Go „circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru transporturi și taximetrie”.

„Cerem, printre altele, ca ordonanța promisă să elimine din Legea taximeteriei sintagma ‘în mod repetat’. Acum, legea spune că autorizația unor șoferi care fac transport ilegal de persoane și evaziune se poate ridica doar dacă sunt surprinși încălcând legea ‘în mod repetat’. E o formă de protecție a pirateriei promovată de fostul ministru Lucian Șova și la care trebuie să renunțăm de urgență„, a mai spus Vasile Ștefănescu.

În urma protestului de pe 13 februarie, mai multe servicii de ride-sharing, printre care și Uber, și-au exprimat intenția de a discuta pe marginea modificării legislației privind transportul de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *